27 Kasım 2014 Perşembe

Selimiye Pidesi (Seyir,Güçlendirme)

İsmi tamamen gülelim diye böyle kondu :) Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye camisiyse Mimar Dileğin ustalık eseri de Selimiye Pidesi oldu:)

Malzemeler:
  • 9yk yulaf kepeği karışımı
  • 3yk tam buğday unu (seyirde iseniz 3 yk yulaf kepeği karışımı daha)
  • 3yk süt tozu
  • 2yk yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Üzeri için susam,çörek otu, galeta parçaları...vs...
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler güzelce karıştırılır ve hamur oluşturulur. 5 dk ısıtılan fırın kapatılır ve hamur sıcak fırının içinde 2 saat mayalansın diye bekletilir. Mayalanan hamurdan elimizi hafifçe ıslatarak küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve hafifçe yağlanan kelepçeli kalıba dıştan içe doğru dizilir. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp herhangi
bir şeyle(susam,çörek otu...ben de hiçbiri yoktu küçük bir galeta ufaladım) süslenir... bir müddette tepside mayalanması beklenir ve fırın verilir. 170 derecede üzeri kızarana kadar(yaklaşık 30dk) pişirilir...