3 Eylül 2014 Çarşamba

Dukan Brulee (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 200ml süt
  • 1yk mısır nişastası
  • 2yk süt tozu
  • 2yk tatlandırıcı
Sosu için:

  • 1yk süt tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1yk süt
  • 1yk tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Süte nişasta ve tatlandırıcı eklenip ocağa alınır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Muhallebi piştikten sonra ocak kapatılır 10 dk kendini çekmesi için bekletilir. 10 dk sonunda muhallebinin içine süt tozu eklenir ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Silikon kalıplara paylaştırılır ve dondurucuda yarim saat bekletilir. Yarım saat sonra kalıptan çıkartılır.. sos malzemeleri karıştırılır ve üzerine dökülür...