31 Aralık 2014 Çarşamba

Yeni Yıl Pastası (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

Keki için:

  • 3yk yulaf kepeği karışımı
  • 2yk tatlandırıcı
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık yoğurt
  • Yarım çay bardağı kadar süt
  • Karamel aroması
  • 1yk süt tozu
Kreması için:
  • Yarım kutu light labne
  • 2yk süt tozu
  • 2yk tatlandırıcı
  • 1yk kakao
  • Bi miktar kıvam alana kadar süt(az akışkan bir kıvam olacak süt kaşıkla yavaş yavaş ilave edilmeli)
  • Çikolata aroması
Hazırlanışı:
Kek malzemeleri karıştırılıp orta boy bir salata kasesine dökülür. Yada istediğiniz herhangi bir cam kalıp. Tek kişilik salata kasesi boyutunda. Ortalama çapı 20cm civarıydı benimkinin.
Kekimiz tencereye oturtulur.Kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su konulur ve ocağa alınır. Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin ağzına kalın bir havlu kapatılır ve kapağı sıkı sıkı kapatılır. 30dk en az hiç açılmaz. Pasta yapılacak kekleri böyle tencerede pişirince daha güzel oluyor. Çünkü daha browni gibi ıslak ıslak oluyor ve daha çok kabarıyor.
Pişen kek kalıptan çıkartılır ve ılındıktan sonra enlemesine ikiye bölünür.
 1bardak süt tatlandırıcı ve aroma yada nescafe ile sos hazırlanır ve kekin iki parçası da ıslatılır.
Bu sırada krema malzemeleri iyice karıştırılır. Az akışkan olan koyu boza kıvamı yakalanınca bölünmüş kekin arasına yarısı dökülür ve kekin diğer kısmı üstüne kapatılır. Kalan krema üstüne konulur ve kaşık yardımıyla yavaşça yanlardan aşağıya doğru akması sağlanır ve pastanın her tarafı kaplanır. 
Ben güçlendirme de olduğum için ceviz ve süs çikolatalarla süsledim. Sizde evrenize göre başka şeylerle süsleyebilirsiniz. 1 saat buzdolabında bekletilip servis edilir.... Şimdiden afiyet olsun.. MUTLU SENELER.... :)