26 Kasım 2014 Çarşamba

Çikolatalı İstiridye Kurabiye (Seyir,Güçlendirme)

Malzemeler:

Kurabiyesi için:

  • 3yk süt tozu
  • 1 küçük boy yumurta
  • 2yk tatlandırıcı
  • 5-6 damla vanilya aroması
İç kreması için:
  • 1yk süt tozu
  • 1yk tatlandırıcı
  • 1yk süt
  • 1yk light labne
  • 1tk kakao
Üst sosu için:
  • 1tk süt tozu
  • 1çk kakao
  • 1yk süt
  • 1tk tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Kurabiye malzemeleri mikserin en yüksek ayarında 5 dk karıştırılır. Çok katı olmayan akışkan bir karışım elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığıyla aralarında boşluklar bırakarak dökülür.(ben 24 tane çıkarttım) önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirilir. Dikkat edin hemen yanar,gözünüz üstünde olsun:) 
10 dk sonunda fırın kapatılır ve kapağı hafif aralanır. Kurabiyeler soğuyana kadar çıkarılmaz. 
Bu sırada iç kreması için bütün malzemeler karıştırılır ve iki kurabiye arasına sürülür. Üst sos için malzemelerde karıştırıldıktan sonra üzerlerine dökülür ve dolapta 15 dk bekletilip servis edilir...