24 Kasım 2014 Pazartesi

Zeytin Ezmeli Poğça (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 12 yk dolusu yulaf kepeği karışımı
  • 4 yk süt tozu
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılıp üstüne sürülecek)
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu mahlep
  • 3 yk sirke
  • 1 yk katkısız zeytin ezmesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yk yoğurt
Hazırlanışı:
1 yumurtanın sarısı hariç diğer bütün malzemeler karıştırılır, güzelce yoğurulur. Yarım saat kadar dinlendirilir. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak (ele yapışırsa hafifçe elimizi ıslatmalıyız ) yuvarlak şekiller verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Ayırdığımız yumurta sarıları poğçaların üzerine fırça yardımıyla sürülür. Fırını önceden ısıtmaya gerek yok. 175 derecede 30 dk pişirilir. (Her fırın farklıdır kontrol ederek pişirin)