28 Kasım 2014 Cuma

Haşhaşlı Mayalı Ekmek (Seyir,Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 7yk yulaf kepeği karışımı
  • 3yk süt tozu
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yk dolusu yoğurt
  • Çok az tuz
  • Haşhaş(seyirde iseniz çok az susam ya da çörekotu koyabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. İçine çok az haşhaş eklenip 5 dk ısıtılıp kapatılmış fırında 1 saat mayalandırılır. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve her yerine eşit bir şekilde yayılır. (Orta boy fırın tepsisi)üzerine yine haşhaş eklenir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir. Normal kare tost ekmeği büyüklüğünde 12 dilim çıktı :) yaklaşık 6 dilimi bor günlük ekmek:) ye ye bitmez ki bu :)