20 Ağustos 2015 Perşembe

Kahvaltı Pidesi (Seyir,Güçlendirme)

Malzemeler:
  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1 yk süt tozu
  • 1 yk gluten
  • 1 bardak ezilmiş light beyaz peynir
  • 10 adet siyah zeytin
  • 5-6 dilim ince kıyılmış hindi füme
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak süt
  • Tuz
Hazırlanışı:

Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve en az yrım saat dinlendirilir... Bu bekleme süresi kepeklerin şişmesi içindir. 
Dinlenen hamur yağlı kağıt serilmiş orta boy yuvarlak borcam kapağına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırın kaptılıp kapğı açılmadan içinde soğutulur. Bu işlem içini çekmesini sağlayacaktır...