14 Kasım 2014 Cuma

Kakaolu Tartolet (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

Tartolet çanağı için:

  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 yk süt tozu
  • 2 yk tam buğday unu( seyirde iseniz bunun yerine 2 yk daha yulaf kepeği karışımı)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yk tatlandırıcı
Üstü için:
  • 250 ml süt
  • 1 yk tepeleme mısır nişastası
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 7-8 damla aroma
  • 1 tk kakao
Süslemek için:
  • Herhangi bir dukan reçeli
  • Tarçın...vs

Hazırlanışı:
Tartolet çanağı için tüm malzemeler karıştırılır iyice yoğrulur. Sert bir hamur oluyor. Toparlayamazsanız  çok az su ilave edin ama dikkat edin hemen yumuşar. Hazırlanan hamur 12 eşit parçaya bölünür ve tartolet kalıplarına bastırılarak yerleştirilir. Fırına verilir. 180 derecede 20 dk yeterli olur.
Tartolet çanakları pişerken üst kreması için malzemeler ocağa alınır. Katı bir muhallebi elde edilir. Kremşanti sıkacağına doldurulur ve fırından çıkan çanakların içlerine sıkılır. Üzerleride tarçın,reçel..vs ile süslenir...