17 Kasım 2014 Pazartesi

Tarçınlı Bisküvi ( Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk tam buğday unu (seyirdekiler 2yk daha kepek kullanabilir)
  • 2 yk mısır nişastası
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yk sirke
  • 2 yk tatlandırıcı (arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tam yumurta, 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 damla vanilya aroması
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler homojen bir karışım olana kadar yoğurulur. El ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.  180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirildikten sonra 130 derecede en az 30 dk kurutulur. Fırının içinde soğutulur... Bu işlem kıtır olmasını sağlayacaktır...