27 Haziran 2015 Cumartesi

HÖŞMERİM (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 1 Yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
  • 1 yk silme mısır nişastası
  • 500 ml süt
  • 3 yk tatlandırıcı (miktar arzuya göre değişebilir)
  • Vanilya aroması
  • 1 bardak tuzsuz lor peyniri (aslında suda bekletilip tuzu çıkarılmış cecil peyniri olmalıydı ama o peynirler çok yağlı bunla idare edicez :)
Hazırlanışı:
Yulaf kepeği bir tavaya alınır ve rengi dönüp kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Sütün içinde eritilen nişasta kavrulan kepeğin üzerine karıştıra karıştıra ilave edilir. Tatlandırıcı ve aroma eklenir. Hafif kaynamaya başlayınca peynirlerde eklenir ve karıştırılarak pişirilir. Kaselere bölüştürülüp buzdolabında soğutulur ve soğuk servis yapılır. 
Resimdeki kaseden 2 adet çıkıyor :)