Etimek için:
- 2 yk yulaf kepeği karışımı
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için:
- 1 bardak süt
- 1 yk tatlandırıcı
- aroma
Kabak püresi için:
- 1 dilim bal kabağı
- 1 büyük bardak süt
- Vanilya aroması
- 3 yk tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Aslına bakarsanız mikrodalga ekmeğini fazla pişirmemle ortaya çıktı bu tatlı:) tarifler içinde mikrodalga ekmeği de kabak sütlüsü de mevcut :) ikisini birleştirince bu oluyor :)
Kabaklar küçük küçük doğranır , tatlandırıcı,süt ve aroma eklenip pişirilir ve rondoya vurulup püre yapılır. Soğumaya bırakılır...
Mikrodalga ekmeğinin tüm malzemeleri karıştırılır ve tahmini 7-8 dk mikrodalgada pişirilir. Her fırın farklıdır. Kısacası kuruyana kadar pişirilir...
Kurutulan etimekler ince ince dilimlenip tekrar 2 dk daha kurutulur. En alta etimeklerin bir kısmı dizilir, süt ile ıslatılır,üzerine kabak püresi... sırasıyla 2 kat yapılır. En üste 1 dilim etimek ufalanır.. güçlendirmede iseniz herhangi bir dukan reçeliyle tatlandırılır...