12 Kasım 2014 Çarşamba

Balkabaklı Etimek tatlısı 😊 (Seyir PS, Güçlendirme)

Malzemeler:

Etimek için:

  • 2 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için:
  • 1 bardak süt
  • 1 yk tatlandırıcı
  • aroma
Kabak püresi için:
  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 büyük bardak süt
  • Vanilya aroması
  • 3 yk tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Aslına bakarsanız mikrodalga ekmeğini fazla pişirmemle ortaya çıktı bu tatlı:) tarifler içinde mikrodalga ekmeği de kabak sütlüsü de mevcut :) ikisini birleştirince bu oluyor :)
Kabaklar küçük küçük doğranır , tatlandırıcı,süt ve aroma eklenip pişirilir ve rondoya vurulup püre yapılır. Soğumaya bırakılır...
Mikrodalga ekmeğinin tüm malzemeleri karıştırılır ve tahmini 7-8 dk mikrodalgada pişirilir. Her fırın farklıdır. Kısacası kuruyana kadar pişirilir...
Kurutulan etimekler ince ince dilimlenip tekrar 2 dk daha kurutulur.  En alta etimeklerin bir kısmı dizilir, süt ile ıslatılır,üzerine kabak püresi... sırasıyla 2 kat yapılır. En üste 1 dilim etimek ufalanır.. güçlendirmede iseniz herhangi bir dukan reçeliyle tatlandırılır...