20 Haziran 2015 Cumartesi

Vişneli Tartolet (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 6yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 yk süt tozu
  • 2 yk gluten
  • 2 yumurta
  • Yarım kahve fincanı su
  • 2 yk tatlandırıcı (arttırılabilir)
Kreması için:
  • 500ml süt
  • 1 yk tepeleme mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı ağar ağar
  • 3 yk tatlandırıcı (arttırılıp azaltılabilir)
  • Yarım paket light labne
Üzeri için:
  • Dukana uygun vişne reçeli (seyirdekiler gojiberry reçeli yada seyire uygun herhangi bir dukan reçeli kullanabilir)
  • Kakao
Hazırlanışı:
İlk önce hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yoğrulur. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 12 eşit parçaya bölünür...
El ıslatılarak tartolet kalıplarına bastırılarak şekil verilir...
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir... 
tartolet çanakları pişerken başka bir yerde labne hariç tüm malzeme karıştırılıp ocağa alınır.. sürekli karıştırılarak muhallebi yapılır. Kıvam biraz sulu olabilir. Kıvam alan muhallebi karıştırılarak soğutulur. Buzdolabına konulur. 10 dk da bir çıkartılıp karıştırılır. Ağar ağarın etkisiyle soğudukça katılaşır.
katı kıvam alan muhallebi bir kaba alınır, üzerine labne eklenir ve mikserle pürüzsüz olana dek çırpılır...
kremşanti sıkacağına alınıp tartolet çanaklarının içine sıkılır...
üzerlerine vişne reçeli eklenir ve bir elek yardımıyla kakao serpiştirilir. Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır...