- 2yk yulaf kepeği karışımı
- 2yk süt tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1yumurta
- 1paket kuru maya
- Tuz
Tüm malzemeler güzelce yoğurulur. Bayağı sert bir hamur elde edilir. Herhangi sıvı (su,süt..vs)eklenmez. Sıcak bir ortamda hamur 1 saat dinlendirilir. Bu ölçülerle orta boy patates büyüklüğünde bir hamur elde edilir. Dinlenen hamurdan kuskus makarnası büyüklüğünde misketler yapılır [ evet tam deli işi :) canınız sıkıldığında yapın bu tarifi bayağı zaman geçiyor:) ]
hazırlanan mini misketler yağlı kağıt serili fırın tepsisinde biraz kurutulur. Sonra makarna gibi kaynamış suda haşlanır. Ben üzerine sarımsaklı yoğurtla kıyma kavurup döktüm. Artık sizin canınız nasıl isterse :)