1 Eylül 2014 Pazartesi

Dukan kuskus (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 2yk yulaf kepeği karışımı
  • 2yk süt tozu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1yumurta
  • 1paket kuru maya
  • Tuz
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler güzelce yoğurulur. Bayağı sert bir hamur elde edilir. Herhangi sıvı (su,süt..vs)eklenmez. Sıcak bir ortamda hamur 1 saat dinlendirilir. Bu ölçülerle orta boy patates büyüklüğünde bir hamur elde edilir. Dinlenen hamurdan kuskus makarnası büyüklüğünde misketler yapılır [ evet tam deli işi :) canınız sıkıldığında yapın bu tarifi bayağı zaman geçiyor:) ] 
hazırlanan mini misketler yağlı kağıt serili fırın tepsisinde biraz kurutulur. Sonra makarna gibi kaynamış suda haşlanır. Ben üzerine sarımsaklı yoğurtla kıyma kavurup döktüm. Artık sizin canınız nasıl isterse :)