27 Eylül 2014 Cumartesi

Çilekli Pelte ( Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 2 yk toz jelatin
  • 4yk tatlandırıcı(isteğe bağlı arttırılıp azaltılabilir)
  • Çilek aroması
  • Arzu edilirse gıda boyası
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2yk süt tozu
Hazırlanışı:
İlk önce yarım çay bardağı su da jelatinler eritilir 5 dk bekletilir. Bu sırada süt ocağa alınır, tatlandırıcı,nişasta,süt tozu ve aroma eklenir iyice karıştırılır. Süt ılınınca içine jelatin eklenir ve jelatin eriyinceye kadar karıştırılır. Çok fazla kaynatmaya gerek yok. Yaklaşık 5 kase çıkıyor. Kaselere bölüştürülüp en az 2-3 saat dolapta bekletilir. Ne kadar