- 6 yk yulaf kepeği karışımı
- 2 yk süt tozu
- 1 yk mısır nişastası
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yumurta(birinin sarısı üstü için)
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tatlandırıcı
- 1 çay kaşığı tuz
- İstenirse peynir
Hazırlanışı:
Öncelikle maya 1 çay bardağı sıcak suda 10 dk bekletilir. Diğer kuru malzemeler karıştırılır üzerine maya eklenip yoğrulur. Yumurtanın birinin sarısı ayrılıp hamura yedirilir ve sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalansın diye bekletilir. 1 saatin sonunda şekillendirilen poğçalar fırın tepsisine dizilir . Bu arada istenirse içine peynir eklenebilir ben sade yaptım. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp önce 150 derecede 15 dk sonra 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir..