Malzemeler:
·
1 yumurta
·
1 su bardağı yağsız- tuzsuz lor peyniri
·
6 yk yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı
·
3 yk tatlandırıcı
·
1 paket kabartma tozu
·
4-5 damla vanilya aroması
·
2 damla limon aroması
Şerbeti
için:
·
1 yk tatlandırıcı
·
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbet hazırlanıp soğutulur. Sonra tatlının tüm
malzemeleri karıştırılıp bir güzel yoğrulur. Hamur haline gelen karışım, elle
şekillendirilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bu ölçüyle
yaklaşık ceviz büyüklüğünde 12 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk
pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle sıcak tatlı buluşturulur.
Şerbetini çektikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirilir...