12 Ağustos 2014 Salı

Lor Tatlısı (Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         1 yumurta

·         1 su bardağı yağsız- tuzsuz lor peyniri

·         6 yk yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı

·         3 yk tatlandırıcı

·         1 paket kabartma tozu

·         4-5 damla vanilya aroması

·         2 damla limon aroması

Şerbeti için:

·         1 yk tatlandırıcı

·         1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Öncelikle şerbet hazırlanıp soğutulur. Sonra tatlının tüm malzemeleri karıştırılıp bir güzel yoğrulur. Hamur haline gelen karışım, elle şekillendirilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bu ölçüyle yaklaşık ceviz büyüklüğünde 12 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle sıcak tatlı buluşturulur. Şerbetini çektikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirilir...