12 Ağustos 2014 Salı

Kıymalı Pide ( Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         3 yk yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı

·         1yk süt tozu

·         Tuz

·         1 paket kuru maya

·         10 yk süt

·         1-2 dal maydanoz

·         1 küçük soğan

·         1 tatlı kaşığı katkısız domates salçası

·         150 gr yağsız kıyma

Hazırlanışı:

Yulaf kepeği, süt tozu, maya ve süt karıştırılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlak şekil vererek dökülür ve birazda tepside mayalanması beklenir.  Bu sırada diğer üst harcının malzemeleri bir tavada sotelenir. Hazırlanan harç mayalanan hamurun üstüne yayılır ve fırına verilir.175 derecede 30 dk pişirilir. Arzu edilirse pişmeye yakın üzerine light kaşar peyniri rendelenir...