Malzemeler:
·
1 adet patlıcan
·
250gr kıyma
·
1yk yulaf kepeği
·
1 yumurta
·
maydanoz,dereotu
·
domates püresi
·
baharat,tuz
Hazırlanışı:
Kıyma, yulaf kepeği, yumurta ve baharatlar yoğrulup iri köfteler
hazırlanır ve yağsız tavada önlü arkalı kızartılır. Başka bir yerde dilimlenip
tuzlu suda bekletilen patlıcanlar tavaya dizilir. 1 çay bardağı kadar su
konulup kapağı kapatılır. Kendi buharında yumuşaması beklenir. Patlıcanlar
yumuşadıktan sonra köfteler patlıcan dilimlerinin üzerine konulur. Üzerine
domates püresi ve baharatlarla yapılan sos gezdirilir. Biraz su eklenip ağzı
kapatılır. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır...