12 Ağustos 2014 Salı

Köfteli Patlıcan Kebap (Seyir ps, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         1 adet patlıcan

·         250gr kıyma

·         1yk yulaf kepeği

·         1 yumurta

·         maydanoz,dereotu

·         domates püresi

·         baharat,tuz

Hazırlanışı:

Kıyma, yulaf kepeği, yumurta ve baharatlar yoğrulup iri köfteler hazırlanır ve yağsız tavada önlü arkalı kızartılır. Başka bir yerde dilimlenip tuzlu suda bekletilen patlıcanlar tavaya dizilir. 1 çay bardağı kadar su konulup kapağı kapatılır. Kendi buharında yumuşaması beklenir. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra köfteler patlıcan dilimlerinin üzerine konulur. Üzerine domates püresi ve baharatlarla yapılan sos gezdirilir. Biraz su eklenip ağzı kapatılır. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır...