Malzemeyeler:
Keki
için:
·
3 yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
·
1yk süt tozu
·
2 yumurta
·
1 yumurta beyazı
·
2yk tatlandırıcı
·
1 paket kabartma tozu
·
5yk süt
·
Yarım şişe vanilya aroması
Şerbeti
için:
·
300ml süt
·
1tk nişasta
·
1yk süt tozu
·
2yk tatlandırıcı
Sosu
için: (Atak ve seyir hariç)
·
7 orta boy çilek
·
1tatlı kaşığı tarçın
·
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Kek
malzemeleri güzelce çırpılır.Kalıba dökülür. İster fincan kek usulü tencerede
20 dk istenirse de 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
Şerbet
malzemeleri derin bir kaba alınır ve mikserin en yüksek ayarıyla 10 dk
çırpılır. ta ki köpüğü üstüne çıkana kadar.
Sıcak kek
dilimlenir ve şerbet üstüne dökülür.(şerbet pişirilmiyor)
Çilek, tarçın
ve tatlandırıcı mikserle püre haline getirilir ve kekin üstüne dökülür.
(seyirdekiler bu aşamayı yapamazlar) Soğuk servis edilir...