12 Ağustos 2014 Salı

Dukan Usulü Doğumgünü Pastası (Seyir, Güçlendirme)


 

Malzemeler:


Keki için:

·         1 yk süt tozu

·         5yk süt

·         2 yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı

·         1 yumurta

·         yarım paket kabartma tozu

·         1 çay kaşığı kakao

Kreması için:

·         1 yk mısır nişastası

·         1yk süt tozu

·         3yk süt

·         1yk tatlandırıcı

Sosu için:

·         1yk süt tozu

·         1yk süt

·         1yk tatlandırıcı

·         1 çay kaşığı kakao

Hazırlanışı:

        Öncelikle kek malzemeleri karıştırılıp kek hamuru elde edilir. Daha sonra porselen yada cam yuvarlak bir kaseye boşaltılır.

 Kase bir tencerenin içine oturtulur ve kasenin yarısına gelinceye kadar tencereye kaynar su eklenir. Tencere ocağa alınır. Su kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır. Tencerenin ağzına bir mutfak havlusu konulup kapağı kapatılır. 25 dk hiç kapağı açmadan kısık ateşte pişirilir. Kekimiz hazır.

        Krema malzemeleri bir tencereye alınır ve muhallebi gibi pişirilir. Hazırlanan kek enine iki parçaya bölünür ve krema iki kek arasına sürülür.

    Sos malzemeleri de ayrı biryerde pişirilip hazırlanan pastanın üstüne dökülüp soğuması beklenir. 1 saat buzdolabında bekletilip servis edilir...