Malzemeler:
Keki
için:
·
1 yk süt tozu
·
5yk süt
·
2 yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
·
1 yumurta
·
yarım paket kabartma tozu
·
1 çay kaşığı kakao
Kreması
için:
·
1 yk mısır nişastası
·
1yk süt tozu
·
3yk süt
·
1yk tatlandırıcı
Sosu
için:
·
1yk süt tozu
·
1yk süt
·
1yk tatlandırıcı
·
1 çay kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Öncelikle kek
malzemeleri karıştırılıp kek hamuru elde edilir. Daha sonra porselen yada cam
yuvarlak bir kaseye boşaltılır.
Kase bir tencerenin içine
oturtulur ve kasenin yarısına gelinceye kadar tencereye kaynar su eklenir.
Tencere ocağa alınır. Su kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır. Tencerenin
ağzına bir mutfak havlusu konulup kapağı kapatılır. 25 dk hiç kapağı açmadan
kısık ateşte pişirilir. Kekimiz hazır.
Krema malzemeleri
bir tencereye alınır ve muhallebi gibi pişirilir. Hazırlanan kek enine iki
parçaya bölünür ve krema iki kek arasına sürülür.
Sos malzemeleri de
ayrı biryerde pişirilip hazırlanan pastanın üstüne dökülüp soğuması beklenir. 1
saat buzdolabında bekletilip servis edilir...