23 Ağustos 2014 Cumartesi

Dukan Sarığı (Seyir,Güçlendirme)

Malzemeler:

Kurabiyesi için:

  • 2yk yulaf kepeği karışımı
  • 2yk süt tozu
  • 2yk tatlandırıcı
  • 6-7 damla vanilya aroması
  • 1 yumurta
  • 2yk süt (akışkan koyu bir kıvam alana kadar)
İç Kreması İçin:
  • 3yk süzme yoğurt
  • 1yk tatlandırıcı
  • 4-5 damla vanilya aroması
Üst Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu
  • 1 tatlı kaşığı süt
Hazırlanışı:
      Kurabiye malzemeleri karıştırılıp akışkan bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla küçük küçük dökülür. Ben biraz iri tuttum aşağı yukarı çay tabağı büyüklüğünde oldular piştikten sonra. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir. Fırının içinde soğutulur.
        Krema malzemeleri güzelce karıştırılıp iki kurabiye arasına kalınca sürülür. En üstünede sos malzemeleri karıştırılıp dökülür. Sosun üstüne biraz tatlandırıcı serpiştirip buzdolabında 1 saat bekletilip servis edilir...