27 Nisan 2015 Pazartesi

Dukan Paşa Tatlısı (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 yk süt tozu
  • 2 yk gluten
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı su (azar azar ekleyin)
  • 2 yk nişasta
Şerbeti için:
  • 2 bardak su
  • 5 yk tatlandırıcı (arzuya göre arttırilıp azaltılabilir)
Hazırlanışı:
Tüm kuru malzemeler karıştırıldıktan sonra yumurtalar kırılır ve güzelce yoğurulmaya başlanır... hamur katılaştıkça azar azar su eklenir ve hamur toparlanır. Biraz dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğün de parçalar alınır ve elde şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir... önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk daha sonra 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir...
Bu sırada şerbet kaynatılıp ılıtılır. Fırından çıkan sıcak dukan paşalara şerbet dökülür. Derin bir kapta yapılsa daha iyi şerbet çeker... şerbet iyice çekene kadar ara ara ters çevrilir. Şerbet çekince dolapta dinlendirilip servis yapılır...