8 Mayıs 2015 Cuma

Elmalı Puf Poğça (Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 yk süt tozu
  • 2 yk gluten
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 150 ml su
İç harcı:
  • 1 bütün elma
  • 1 yk tarçın
  • 1 yk tatlandırıcı
  • 1 yk su
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlenirken bir tavada elma rendesi,tarçın,tatlandırıcı ve su pişirilir...
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alınıp turta kabına bastırılır,içine bir miktar iç harçtan konulur ve üzerine bir parça daha hamur konulup kenarlarından kapatılır. Hamur ele yapışan bir hamurdur ve el sürekli ıslatılarak şekil verilir...
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına alınıp derece 175'e düşürülür... 25 dk sonra 150 ye düşürülüp fırın 15 dk sonra kapatılır. Sıcakken ayrı soğukken ap ayrı bir lezzeti vardır. Afiyet olsun :)