5 Nisan 2015 Pazar

5-4-3-2-1 Ekmeği (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 5 yk tepeleme yoğurt
  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 3 yk süt tozu
  • 2 yk gluten
  • 1 yumurta
  • Bir paket kabartma tozu, tuz, gerekirse çok az su...
Hazırlanışı:
İlk önce kuru malzemeler güzelce harmanlanır. Daha sonra üzerine yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Kıvamı kek hamurundan daha katı, kurabiye hamurundan daha sulu olacak.. gerekirse biraz su ilave edilebilir. Elde edilen karışım en az yarım saat dinlendirilir.
Tercihen düz bir silikon kalıba konulur ve el ıslatılarak üzeri düzleştirilir.  Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk etapta 25 dk kadar pişirilir. Daha sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülür ve 15-20 dk kadar daha hem üzerinin kızarması hemde içinin pişmesi sağlanır.