19 Şubat 2015 Perşembe

Zeytinli Pufidik Poğça (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 6yk yulaf kepeği karışımı
  • 2yk süt tozu
  • 2yk gluten
  • 1yk mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1yk yoğurt
  • Tuz
  • Zeytin ezmesi
Hazırlanışı:
Sütün içinde kuru maya eritilir. Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur ve en az 2 saat mayalandırılır. Şekillendirilen poğçaların aralarına zeytin ezmesi koyulup yuvarlanılır. Tepsiye dizilen poğçaların üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürülür ve iri taneli kepek serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dk pişirilir...