20 Şubat 2015 Cuma

Karnabahar Keki (Seyir Ps, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • Bir küçük boy karnabahar
  • 6yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yk mısır nişastası
  • 3 yk tatlandırıcı(arttırılabilir)
  • Vanilya aroması
  • 1 bardak süt
  • 1paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2yk gluten
  • 2 yumurta
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 1tk tarçın
Hazırlanışı:
     Süt ılıtılıp maya içinde eritilir. Bir küçük tencereye karnabaharın çiçek kısımları konulur üzerine su eklenip haşlanır. 5 dk haşlanan karnabaharın suyu dökülür yeni su konulur. Bu işlem 3-4 kez tekrarlanır. Son haşlama suyuna vanilya aroması eklenir. En son süzüldükten sonra blander'a vurulur ve püre haline getirilir.
     Bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır, karnabahar püresi de eklenerek 10 dk dinlendirilir. Hazırlanan karışım kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında fırınına göre ortalama 40 dk pişirilir...