27 Şubat 2015 Cuma

Karnabahar Graten (Seyir Ps, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 1 karnabahar
  • 3 yumurta
  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1 bardak süt
  • Beyaz peynir ve kaşar peyniri
  • Pul biber
  • Tuz
Hazırlanışı:

Karnabaharlar çiçeklerine ayrılır ve üzerini örtünceye kadar su dolu bir tencereye alınıp haşlanır. Haşlanan karnabaharlar borcama alınır. Üzerine yumurta,kepek,süt ve tuz eklenerek çatalla ezilip püre kıvamına getirilir. Peynirler içine ufalanıp karıştırılır.Üzeri düzleştirilip pul biber serpilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilınınca dilimlenip servis edilir. (Sıcakken kesmeye kalkarsanız dağılır, soğumasını bekleyin)