27 Şubat 2015 Cuma

Bolerolu Muhallebi (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 yk mısır nişastası
  • Yarım paket tart jöle
  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1yk gluten (isteğe bağlı)
  • 1 t.k kakao
  • 3yk tatlandırıcı
Üst sosu için:
  • 1 bardak su
  • Yarım paket tart jöle
  • 1 çay kaşığı bolero tozu
Hazırlanışı:
Muhallebi malzemeleri bir tencere de karıştırılıp ocağa alınır. Kıvamı koyulaşıp pişince ocaktan alınıp kaselere bölüştürülür.
Ayrı bir kapta üst sosun malzemeleri karıştırılıp ocağa alınır, kaynayınca hafif soğutulur. 
Donmuş muhallebilerin üstüne sos dökülür ve en az 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.