12 Ocak 2015 Pazartesi

Vanilyalı Bisküvi (Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 6 yk yulaf kepeği karışımı
  • 4 yk süt tozu
  • 2 paket şekersiz vanilyalı puding tozu
  • 3 yk tam buğday unu
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yk tatlandırıcı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kıvam tutmazsa çok az tam buğday unu ilave edilebilir. Yoğurulan hamurdan küçük parçalar alınır ve 2 yağlı kağıt arasında merdaneyle incecik açılır. Kurabiye kalıplarıyla kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp ceviz ile süslenir. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir, fırının içinde soğutulur...