9 Ocak 2015 Cuma

Gül Tatlısı (Güçlendirme,Koruma)

Malzemeler:

  • 6 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk tam buğday unu
  • 2 yk mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yk tatlandırıcı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 elma
  • 2 yk yoğurt
Hazırlanışı:
Elma hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Ele çok yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. İki yağlı kağıt arasında merdane ile uzunlamasına krep kalınlığında açılır. Açılan hamur 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesilir. Elmalar zar gibi incecik dilimlenir. Kalın olunca sararken kırılır. Hamur şeritlerine resimde de görüldüğü gibi elma dilimleri konulup yuvarlanır ve gül şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırı  tepsisine dizilir... hazırlanan güllerin üzerine toz tatlandırıcı ve tarçın serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk daha sonra 150 derecede kızarana kadar pişirilir. Fırın kapatılır kapağı hafif aralanır bir müddet fırının içinde soğutulup servis edilir...