15 Ocak 2015 Perşembe

Kek Peltesi (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 1  bardak dolusu herhangi bir ufalanmış kakaolu dukan kek 
  • Yarım paket dr oetker tart jöle
  • 2 bardak süt
  • 2 yk tatlandırıcı ya da herhangi çeşit 1 tatlı kaşığı bolero tozu
  • 1 çay kaşığı kakao
  • Aroma
Hazırlanışı:
Süt tencereye alını. Tart jöle ve tatlandırıcı(ya da bolero) ilave edilir. Kaynatılır. Kaseye doldurulup buzdolabında bir kaç saat bekletilir. Tart jöleye göre kullanılan süt miktarı fazla olduğu için jöleden daha çok muhallebi kıvamında donar. Zaten su yerine de süt koyduğumuz için jöle değil de muhallebiye daha çok benzer :)
Soğuyan jöle dolaptan çıkartılır. Kakao içine eklenip karıştırılır. Ufalanmış kekler bu karışıma ilave edilip güzelce karıştırılır. Herhangi bir dukan reçeliyle servis edilebilir ...