- 6 yk yulaf kepeği karışımı
- 4 yk süt tozu
- 1 yk mısır nişastası
- 2 yumurta
- 4 yk yoğurt
- Yarım paket yaş maya
- Tuz
Hazırlanışı:
İlk önce maya bir miktar sıcak suyun içinde eritilir. Yumurta beyazları tuz ile çırpılarak kar gibi yapıldıktan sonra diğer bütün malzemeler eklenir yavaşça karıştırılır. Bu arada fırın 2 dk ısıtılıp kapatılır. Ilınan fırının içine hamur konur ve 2 saat mayalanması için beklenir. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 150 derece de , daha sonra da 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir... Fırının içinde soğutulur.