8 Ocak 2015 Perşembe

Mayalı Tepsi Ekmeği (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 6 yk yulaf kepeği karışımı
  • 4 yk süt tozu
  • 1 yk mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 4 yk yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
Hazırlanışı:
İlk önce maya bir miktar sıcak suyun içinde eritilir. Yumurta beyazları tuz ile çırpılarak kar gibi yapıldıktan sonra diğer bütün malzemeler eklenir yavaşça karıştırılır. Bu arada fırın 2 dk ısıtılıp kapatılır.  Ilınan fırının içine hamur konur ve 2 saat mayalanması için beklenir. Mayalanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dk 150 derece de , daha sonra da 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir... Fırının içinde soğutulur. 
(Ben 12 dilime böldüm, her biri yarım kaşık kepek içermektedir :)