3 Ocak 2015 Cumartesi

Döndürme (Yumurta Tatlısı) (Atak, Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 3 yk yulaf kepeği ya da yulaf kepeği karışımı
Şerbeti için:
  • 1su bardağı su
  • 3yk tatlandırıcı (arttırılabilir)
  • 2-3 damla limon
  • 2-3 damla vanilya aroması
Hazırlanışı:
Öncelikle işin püf noktası yumurtaların buzdolabından çıkmış olmasıdır. Oda sıcaklığındaki yumurtalarla kötü sonuç elde edilebilir.
İlk başta yumurtaların beyazı dikkatlice sarısından ayrılır. Hiç sarısından damlamaması gerekmektedir. Yumurta beyazlarının üzerine bi fiske tuz konulur ve mikserin en yüksek ayarında en az 5 dk krema kıvamı alana kadar çırpılır. Daha sonra yumurta sarıları ve kepekler dikkatlice karışıma ilave edilir ve çok yavaş karıştırılır. Tercihen silikon ya da tahta kaşık kullanın. Hazırlanan karışım herhangi bir kalıba konulur ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
Bu sırada şerbet malzemeleri kaynatılır ve ılınan tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Şerbet iyice yedirilir. Ilınan tatlımız buzdolabında 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir...