25 Kasım 2014 Salı

Gökkuşağı Tatlısı (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yk mısır nişastası
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3 farklı aroma (çilek, karamel, portakal..vs)
  • 3 farklı renk gıda boyası
  • 1 bardak rondodan geçirilmiş dukan kek'i
Hazırlanışı:
Nişasta sütün içine eklenir ve iyice eritildikten sonra ocağa alınır. Tatlandırıcı eklenip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi pişirilir. Hazırlanan muhallebi 4 ayrı kaseye bölüştürülür. Her birine farklı renk gıda boyası ve farklı bir aroma koyulur.  Kalıba öncelikle herhangi bir renk muhallebi alınır, üzerine ufalanmış dukan keki dökülür, diğer renge geçilir... tüm muhallebi bitene kadar bu işlem üst üste tekrarlanır. En az 1 saat dondurucuda bekletilir. Servis etmeden 15 dk önce çıkartılır ve ters çevrilir. Yumuşadıktan ufalanmış dukan kekleriyle süslenerek servis edilir...