20 Kasım 2014 Perşembe

Havuç Tatlısı (Seyir Ps, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • Yarım kg havuç
  • 1 bardak su
  • 2 yk mısır nişastası
  • 5-6 damla vanilya aroması
  • 3 yk tatlandırıcı (arttırılabilir)
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş herhangi bir tatlı dukan kurabiye ya da bisküvisi)
Hazırlanışı:
Öncelikle havuçlar temizlenir ve bütün bir şekilde tencereye alınır. Üzerini geçene kadar su eklenir. Ve ocağa alınır. Su kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha haşlanır ve ocaktan alınır. Havuçlar ılındıktan sonra rendenin en küçük yeriyle rendelenir. 
Ayrı bir tencerede 1 bardak suyun içine nişasta, tatlandırıcı ve aroma eklenip karıştırılır. Daha sonra bu karışımın içine rendelenmiş havuçlar eklenir ve ocağa alınır. Rendelenmiş bisküviler de ilave edilir ve kısık ateşte sürekli karıştırılır.. bir süre sonra kıvam almaya başlayacaktır. Kıvam aldıktan sonra da 5 dk kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır ve karıştırılarak hafif soğutulur.
Ilınan karışım streç serilmiş bir borcam kapağına dökülür ve yine üstü rendelenmiş dukan bisküvisi ile süslenir. Yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendirildikten sonra servis edilir...