2 Ekim 2014 Perşembe

Dublex Kek ( Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk buğday kepeği
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yk kakao
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kutu light meyveli yoğurt
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 150 ml kadar kalmış çay dem'i.. (sabahki çay mesela. Olmadı süt ya da su da koyabilirsiniz ama çayın lezzeti başka oluyor:)
Hazırlanışı:
Yumurta beyazları sarısından ayrılıp bir kaba alınır. Bir çimcik tuz ile 5 dk mikser ile köpürtülüp krema gibi yapılır. Daha sonra kakao hariç diğer tüm malzemeler eklenir ve silikon bir kaşıkla nazik hareketlerle güzelce karıştırılır. Teflon kalıp fırçayla çok az yağlanır( 1 çay kaşığı kadar) yağlanan kalıba tatlı kaşığı kadarda yulaf kepeği serpilir(yapışmayıp kalıptan çabuk çıkması için)
Harcımızın yarısı kalıba dökülür. Kalan diğer yarısına kakao eklenir. Kakao eklenince kıvamı biraz kalınlaşır ama yinede akışkandır. Çok katıysa az daha su eklenebilir. Ama alt hamurdan biraz katı olması gerekir.  Bu harçta kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk piştikten sonra derece 150 ye düşürülür. Yarım saat kadar da böyle pişirilir.( kürdanla kontrol etmekte fayda var) . Piştikten sonra fırın kapatılır, kapağı aralanır ve fırının içinde soğuması beklenir. Kek iyice soğuduktan sonra ters çevrilip kalıptan çıkartılır...