17 Eylül 2014 Çarşamba

Sütlü Börek (Atak, Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 2 yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı su ya da süt
  • Tuz
  • Üzeri için 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için peynir ve biber


Hazırlanışı:
Krep malzemeleri çırpılır ve pasta tabağı büyüklüğünde 8 adet krep yapılır. (Bu ölçüyle ben 8 adet çıkarttım) fırın kabına 4 tanesi yerleştirilir. Üstüne istenilen bir harç konulur( ben peynir koydum ki en çok yakışanı o) kalan 4 krep üstüne kapatılır. Dizdiğiniz kalıp kreplerden büyük olmasın, sıkı sıkı otursun içine. En son süt ve yağı karıştırılıp böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında süt kendini çekene kadar, yaklaşık 20dk pişirilir. Ters çevirilip servis yapılır.