- 4 yk yulaf kepeği karışımı
- 1 yk tepeleme mısır nişastası
- 2 yk tatlandırıcı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
- 1 küçük boy yumurta
Hazırlanışı:
İçinde sıvı malzeme yok. Tek 1 yumurtayla güzelce yoğrulacak bütün malzemeler. İlk başta toplanmaz gibi görünse de yoğurdukça hamur halini alacak. Sert bir hamur olacak tıpkı oyun hamuru gibi. (Baş edemediyseniz 1 kaşık su koyun ama dikkatli olun ) bu hamurdan tam bir kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üstünde çubuk şekli vereceğiz. Kalınlığı ve boyutu tam olarak dışarıda satılan çubuk krakerler kadar olacak :) sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisiyle doğru fırına. Pişirmesi önemli bir ayrıntı. Önce fırını 180 derecede ısıtacağız. 10 dk böyle pişirdikten sonra 40 k kadar da 130-150 derece arası düşük bir ısıda kurutacağız... fırından çıktıktan sonra hafif yumuşak gibi olsa da fırından çıkıp 5 dk dışarda soğuyunca çatur çutur olacağına emin olun :) dişlere dikkat edin kırılabilir :)))