15 Eylül 2014 Pazartesi

Parmak Kurabiye (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 5 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk mısır nişastası
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı petibör aroması(ya da başka aroma)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yk sirke
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler güzelce yoğurulur. Tüm ölçüler tepeleme olmalı. Hamur güzel şekillenen sert bir hamur oluyor. Hamurda fındık büyüklüğünde parçalar koparım parmak uzunluğunda şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Fırın 180 derece önceden ısıtılır. Önemli nokta kurabiyenin ağır ağır pişmesi. Fırın 150 dereceye düşürülür ve 1 saat pişirilir. Daha sonra kurabiyeler yerinden oynatılır tepside karıştırılır. Fırın 125 dereceye düşürülür bir müddet kadarda öyle kurutulur. Fırın kapatılır, kapağı aralanır. İçerisi buz gibi olana kadar çıkartılmaz. 

      Bildiğiniz çıtır çıtır ağızda dağılan tatlı kurabiyeler elde etmiş olduk :)