14 Eylül 2014 Pazar

Dukan Kesme Makarna (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1 küçük boy yumurta
  • 1yk mısır nişastası
  • 1yk su
  • Biraz tuz
Hazırlanışı:
     Tüm malzeme karıştırılıp sert bir hamur yapılır. Silindir şekline getirilen hamur 4 eşit parçaya bölünür. Küçük bezler yapılıp elle bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. Merdane yardımıyla büyütülür. Bıçakla istenilen oranda kesilip,yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. 175 derece fırında kurutulur. Bu erişteler ister haşlayıp soslanıp makarnada istenirse çorbada kullanılabilir. Bu ölçüyle 2 porsiyon çıkıyor...