23 Eylül 2014 Salı

Elmalı Turti (Güçlendirme)

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 5 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk süt tozu
  • 1 yumurta
  • 2 yk tatlandırıcı
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
  • 1 yk tatlandırıcı
  • 2 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 5-6 damla vanilya aroması


Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılıp bir güzel yoğurulur. Oldukça sert bir hamur oluyor. Eşit parçalara ayrılır. Ben 9'a ayırdım. Her parça yuvarlatılıp oklavayla çay tabağından daha küçük açılır ve muffin kalıbına bastırılarak yerleştirilir. 7 parça bu şekilde konduktan sonra klan 2 parça birleştirilip açılır ve küçük şeritler kesilir. Başka bir yerde iç harç malzemeleri ocakta kavrulur ve hazırlanan kaselere pay edilir. Üzerlerine kesilen şerit hamurlar konulup önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada pişme süresinin 15.dakikasında açılıp çok az üzerlerine su serpilir...