5 Eylül 2014 Cuma

Ispanaklı Rulo Pasta (Seyir Ps, Güçlendirme)


Malzemeler:

Keki için:
  • 300 gr ıspanak
  • 4 yk yulaf kepeği karışımı
  • 2 yk süt tozu
  • 3 yk tatlandırıcı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı süt
Muhallebisi için:
  • Yarım litre süt
  • 2 yk nişasta
  • Vanilya aroması
Hazırlanışı:
Ispanaklar haşlanır ve suyu iyice sıkılıp süzdürüldükten sonra blandırdan geçirilip püre yapılır. Diğer kek malzemeleriyle karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir şekilde yayılır. 175 derece fırında pişirilir. 
     Süt tencereye alınır ve nişastayla vanilya aroması eklenir, muhallebi gibi pişirilir. Hafif soğumaya bırakılır.
   Pişen kek yağlı kağıttan çıkarılmadan sıcakken yavaş hareketlerle rulo şeklini alması için alıştırılır. Daha sonra kek açılır tamamının üstüne muhallebi sürülür. Yine dikkatli bir şekilde rulo yapılır , folyoya sarılıp yarim saat dondurucuda bekletilir. Sonra dilim dilim kesilerek servis yapılır....