13 Eylül 2014 Cumartesi

Ev Yapımı Labne (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 1 litre light süt
  • 1 kibrit kutusu beyaz peynir(cinsi farketmez,yağlı...yağsız...)
  • 1 yk süt tozu
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1diş sarımsak 
Hazırlanışı:
     Süt tencereye alınır ve ısıtılır. Parmak dayanacak sıcaklığa getirilir. Bir kasede beyaz peynir, rendelenmiş sarımsak ve yoğurt iyice karıştırılır. Tencereden alınan sütle seyreltilir süt kıvamı yapılır. Yavaşça tencereye eklenen karışım çok az karıştırılır ve tencere güzelce sarıp sarmalanır. 5-6 saat yoğurt mayalar gibi bekletilir. 5-6 saat sonunda tencere dolaba kaldırılır ve 12 saat kadar dolapta bekletilir. Geceden koysanız sabaha hazır yani. Dolaptan çıkartılan peynir bir tülbente alınır ve suyu süzdürülür. 1 saat kadar süzme işlemi sürer. Altta kalan su, peynir alt suyudur. Sağlıklı,faydalı bir sudur. Keklere poğçalara ekmeklere konmak için saklanır. Tülbentte ki peynir bir kaseye alınır,içine süt tozu eklenir ve mikserle çırpılır. Dolapta muhafaza edilir. Ben lezzet katsın diye sarımsak koydum, ki şahane olmuş :) isterseniz koymayabilirsiniz :)