13 Eylül 2014 Cumartesi

Badem Kraker (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 3 yk yulaf kepeği karışımı
  • 1 yumurta
  • 1yk mısır nişastası
  • 2 yk sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1çay kaşığı tatlandırıcı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yk süt
Hazırlanışı:
   Tüm malzemeler yoğurulur. Toparlanacak kıvamda bir hamur elde edilir. Küçük parçalar alınıp şekillendirilir. Mümkün olduğunca küçük şekiller daha kıtır olmasını sağlar o yüzden ben badem kraker kadar şekil verdim :) önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırın kapatılınca kapağı açılmaz içinde soğutulması sağlanır.