12 Ağustos 2014 Salı

Tarçınlı Kurabiye (Atak, Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         4yk yulaf kepeği karışımı

·         2 yumurta

·         1 paket kabartma tozu

·         3 yk tatlandırıcı

·         6-7 damla vanilya aroması

·         1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler karıştırılır. Çok sulu olmayan akışkan bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur bir buzdolabı poşetine dökülür. Poşetin ucu çok az kesilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil vererek sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirildikten sonra derece 150 ye düşürülür ve istenilen kıtırlığa gelinceye kadar pişirilmeye devam edilir... Pişme işlemi bittikten sonra fırının içinde soğutulur...