Malzemeler:
·
6 yk yulaf kepeği ya da yulaf kepeği karışımı
·
3yk süt tozu
·
1 pk. kabartma tozu
·
2 yumurta
·
6 yk. süt
Hazırlanışı:
Öncelikle yulaf kepekleri sütle ıslatılıp 5 dk şişmesi
beklenir.Daha sonra yumurta beyazları
ayrı bir kasede bir tutam tuz eklenip mikserle kar gibi olana kadar çırpılır.(
sarısının karışmamasına dikkat edin)
krema gibi olan yumurta beyazının içine ayırdığımız yumurta sarıları
ilave edilir ve silikon bi kaşıkla dikkatlice karıştırılır.
Sonrasında diğer
malzemeler içine eklenir ve homojen bir karışım olana kadar dikkatlice
karıştırılır. Karışım kalıba dökülür ve fırına verilir...15 dk 150 derecede
20-25 dk 175 derecede pişirilir.. (süre fırından fırına değişmektedir)