11 Ağustos 2014 Pazartesi

Klasik Dukan Ekmeği: (Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         6 yk yulaf kepeği ya da yulaf kepeği karışımı

·         3yk süt tozu

·         1 pk. kabartma tozu

·         2 yumurta

·         6 yk. süt

Hazırlanışı:

Öncelikle yulaf kepekleri sütle ıslatılıp 5 dk şişmesi beklenir.Daha sonra  yumurta beyazları ayrı bir kasede bir tutam tuz eklenip mikserle kar gibi olana kadar çırpılır.( sarısının karışmamasına dikkat edin)  krema gibi olan yumurta beyazının içine ayırdığımız yumurta sarıları ilave edilir ve silikon bi kaşıkla dikkatlice karıştırılır.

     Sonrasında diğer malzemeler içine eklenir ve homojen bir karışım olana kadar dikkatlice karıştırılır. Karışım kalıba dökülür ve fırına verilir...15 dk 150 derecede 20-25 dk 175 derecede pişirilir.. (süre fırından fırına değişmektedir)