11 Ağustos 2014 Pazartesi

Karnabahar Pilavı (Seyir ps-Güçlendirme)


 
Malzemeler:

·         Karnabahar

·         1yk. katkısız domates salçası

·         1orta boy  soğan

·         tuz, karabiber..vs

Hazırlanışı:

          Öncelikle karnabaharların çiçek kısımları ayrılır ve rondoda bulgur büyüklüğünde çekilir. Çekilen karnabaharlar  yağsız tavaya alınır ve kokusu çıkıp rengi dönene kadar kısık ateşte kavrulur.

         Başka bir tencerede soğanlar 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Üstüne 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir. rondodan geçirdiğimiz karnabaharlarda ilave edilip 1 bardak su eklenir.

         Tuzu baharatı konulup kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.