12 Ağustos 2014 Salı

Helvalı Muhallebi (Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler

Helvası için:

·         3 yk yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı

·         1 bardaktan biraz az süt

·         2 yk tatlandırıcı

Muhallebisi için:

·         1 bardak süt

·         1 yk süt tozu

·         1 tatlı kaşığı mısır nişastası

·         2yk tatlandırıcı

·         Arzu edilen herhangi bir aroma



Hazırlanışı:

           İlk önce helva yapılır. Yulaf kepeği bir tavada rengi dönene kadar kavrulur.Üzerine süt ve tatlandırıcı ilave edilerek pişirilir. Hafif soğuduktan sonra kaselerin alt kısımlarına bölüştürülür.

              Bir başka yerde muhallebinin bütün malzemeleri karıştırılıp ocağa alınır. Hiç durmadan karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir ve helvaların üzerine dökülür. Tarçın eklenerek soğuk servis edilir...