Malzemeler
Helvası
için:
·
3 yk yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı
·
1 bardaktan biraz az süt
·
2 yk tatlandırıcı
Muhallebisi
için:
·
1 bardak süt
·
1 yk süt tozu
·
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
·
2yk tatlandırıcı
·
Arzu edilen herhangi bir aroma
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
İlk önce
helva yapılır. Yulaf kepeği bir tavada rengi dönene kadar kavrulur.Üzerine süt
ve tatlandırıcı ilave edilerek pişirilir. Hafif soğuduktan sonra kaselerin alt
kısımlarına bölüştürülür.
Bir başka
yerde muhallebinin bütün malzemeleri karıştırılıp ocağa alınır. Hiç durmadan
karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir ve helvaların üzerine dökülür.
Tarçın eklenerek soğuk servis edilir...