Malzemeler:
·
1 lt süt
·
2 yk süt tozu
·
1yk mısır nişastası
·
1 tatlı kaşığı saf salep
·
Yarım su bardağı tatlandırıcı( arttırılıp azaltılabilir)
·
1 şişe vanilya aroması
Hazırlanışı:
1 lt sütten 1 bardak ayrılıp kalanı ocağa konulur ve kaynatılır.
Ayrılan soğuk süte süt tozu, nişasta ve salep eklenip pürüzsüz oluncaya kadar
karıştırılır. Bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş alıştırarak ilave
edilir.Yaklaşık 15 dk sürekli karıştırarak pişirilir.Tatlandırıcı ve vanilya
aroması eklenip 2 dk daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.Oda sıcaklığına
gelene kadar ara ara karıştırılarak soğutulmaya bırakılır. Soğuyan dondurma
dondurucuya konulur ve her yarım saatte bir çıkartılıp mikserle karıştırılır.
Yaklaşık 3-4 sefer tekrarlanması gerekir. Ta ki mikser dönmemeye başlayana
kadar. En son tahta kaşıkla karıştırılır ve dondurucuda 1 saat bekletilir. 1
saat dinlendirildikten sonra servis edilir. bu ölçülerle 1 kilo dondurma elde
edilir...