12 Ağustos 2014 Salı

Baharatlı Çıtır Kurabiye ( Atak, Seyir, Güçlendirme)


Malzemeler:

·         2  yumurta

·         1 çay kaşığı tuz

·         6yk yulaf kepeği yada yulaf kepeği karışımı

·         1 paket kabartma tozu

·         Pul biber, kekik

Hazırlanışı:

Yumurtalar tuzla çırpılır. Üzerine tüm malzemeler ilave edilip yoğrulur. Çok katı olmasa da kıvamlı bir hamur elde edilir. Elimizi hafifçe ıslatarak hamurdan küçük parçalar alınır ve şekillendirilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirildikten sonra fırının ısısı 150 ye düşürülür ve istenilen kıtırlığa ulaşıncaya kadar pişirilir. Pişme işlemi bittikten sonra fırının içinde soğutulur...